Haber

Erdoğan: “Milletimiz, Cumhuriyetin ikinci asrını Türkiye Asrı ile taçlandıracaktır”

ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’ndaki yemin töreni ve Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni’ne katıldı.

Konuşmasına dinleyicileri selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tarihi tören nedeniyle katılımcıları 15 Temmuz gecesi milletin ikametgâhı olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gazi hizmetiyle şereflendirilen mekanda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. .

Törene katılanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5 yıl daha Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etmeyi bizlere nasip eden Rabbime hamd ediyorum. Emeği geçen aziz milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. oylarıyla destek ve lütufta bulundular. Sizleri bir kez daha Cumhurbaşkanlığı’na davet ediyoruz. Buna layık görülen 27 milyon 835 bin kardeşimin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iradeleri farklı yönlerde tezahür etse de sandığa giderek demokrasinin gücüne güç katan tüm vatandaşları tebrik ederek, konuşmasına şöyle devam etti: “Vatandaşlık misyonunu yerine getiren yurtdışındaki gurbetçilerimizi özellikle tebrik ediyorum. kilometrelerce yol katederek, bazen saatlerce kuyrukta bekleyerek vatanlarına karşı… Yüzyılın felaketini yaşamalarına ve sayısız hakaretlere maruz kalmalarına rağmen iradelerinin arkasında duran depremzedelere bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Sırf oy tercihleri ​​nedeniyle son iki haftadır, 6 Şubat’ta. Bu seçimlerde sadece yurt içinde ve yurt dışında yaşayan kendi halkımızın değil, tüm dünyanın desteğini aldık. Umudu ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve kederlinin kalbinin duasını aldı.

“RABBİM BİZİ MİLLETİMİZE VE DOSTLARIMIZA MAĞDUR ETMEYİN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimlerin ardından telefonla arayarak sevincimize ortak olan devlet ve hükümet liderlerine şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte yanımızda olanların desteklerini asla unutmayacağız. 28 Mayıs gecesi, ülkemizle birlikte Afrika’dan Asya’ya kalbimizin dört bir yanında sokaklara taşan süper aşk selini unutmayacağız. Bütün bunlarla birlikte dergi kapaklarıyla milli iradeye müdahale girişimlerini de unutmayacağız. Bu büyük Türkiye sevdasının hakkını en iyi şekilde vermeye çalışacağız. Rabbim bizleri milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin diyorum.”

Türkiye’nin siyasi tarihinin en kritik seçimlerinden birini alnı ak geride bıraktığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak 14 Mayıs’ta 323 milletvekili ile seçimin meclis ayağını başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci cinste yüzde 50 artı 1 kuralının aranması nedeniyle ikinci cinse bırakıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz 28 Mayıs’ta yarım kalan işi tamamlamak için yeniden sandığa gitti. 0,50 oyla “Katılım oranımız yüzde 87’yi geçti. İkinci turda ise yüzde 85 gibi rekor katılım oranına ulaştık” dedi.

“85 MİLYONUN TAMAMINI GÜÇLENDİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sandık başına gittiği 28 Mayıs seçimlerinde oyların yüzde 52,18’ini alarak Cumhurbaşkanı olarak 5 yıl daha Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etme şerefine eriştiklerini belirterek, “Keşke tüm kesimler aynı fikirde olsa. vatanımıza ve insanlığa hayırlı olsun. Aziz milletimizin bize, partimize ve ittifakımıza olan güvenini inşallah boşa çıkarmayacağız. ‘Aşkıyla çalışan asla yorulmaz’ diyerek Türkiye için eserler ve hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun 85 milyonu kucaklayacağız. 21 yıllık iktidarımız boyunca da bu hassasiyeti hep koruduk.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz hiçbir zaman bölgecilik, partizanlık, ayrımcılık yapmadık. Şeyh Edebali gibi ‘İnsan yaşasın ki devlet yaşasın’ dedik. Yunus Emre gibi ‘yaratılanı yaratandan dolayı seviyorum’ dedik. Ahmedi Hani gibi ‘İnsan en büyük kalemin çizdiği nakıştır’ dedik. Bugün hikmet nurunun izniyle bire bir gidiyoruz. Bugün aynı idealleri, birebir unsurları savunuyoruz. Bugün Hacı Bektaş’ın, Yunus Emre’nin, Pir Sultan’ın, Mevlana’nın, Ahmedi Hani’nin sevgi dolu dilinden tüm Türkiye’ye sesleniyoruz. Nefreti, öfkeyi ve düşmanlığı ön plana çıkarmak yerine sevgiyi, hoşgörüyü, kardeşliği ve kucaklamayı yücelten bir anlayışla hareket ederiz. ‘Gelin bir olalım, sevelim, sevilelim’ diyoruz. Tüm renkleri, zenginliği ve çeşitliliği ile samimi davetimizin 85 milyon kişinin tamamında yankı bulacağına yürekten inanıyorum.”

“SEÇİM DÖNEMİ 28 MAYIS GECESİ İTİBARİYLE SONA ERMİŞTİR”

Türkiye’nin her bir vatandaşının enerjisine, katkısına ve fikrine ihtiyacı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin 85 milyon insanın tüm fertlerinin bir duvar örümceği gibi birbirine kenetlenmesine ihtiyacı var. Türkiye’nin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Millet olarak bu güçlü birliği yeniden tesis etmemiz gerekiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “28 Mayıs gecesinin prestijiyle seçim dönemi artık sona erdi. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet son kararını vermiştir. Sandıklar ve sonuçların açıklanması ile Türkiye artık yeni bir yola girmiştir.Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin büyüme döneminin kapıları aralanmıştır.

“YENİ KABİNETİMİZ İLE TÜRKİYE’NİN YÜZYILINI İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah bu akşam yeni Kabinemizi açıklayacağım ve yeni Kabinemizle Türkiye Asrını işlemeye devam edeceğiz. Salı günü vakit kaybetmeden ilk Kabine Toplantımızı gerçekleştireceğiz. Seçim gündemine takılıp kalmak Türkiye’de patinaj yapmak demektir. İflas etmiş bir tüccar gibi sürekli eski defterleri karıştırmanın ne ülkeye ne de millete faydası vardır. Hep birlikte ileriye bakmalı, geleceğe odaklanmalı ve ‘yeni şeyler’ söylemeye çaba göstermeliyiz. Geçmişten, geçmişin hatalarından ders alarak geleceği inşa etmeye çalışmalıyız” dedi.

“Seçim sonrasında kendini yenilemeyi ve güncellemeyi başaran bir geleneğimiz var” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eksiklerimizi tamamlayarak, hatalarımızı düzelterek, güçlü yönlerimizi daha da perçinleyerek bugünlere geldik. Her seçimden sonra yeni bir sayfa açtık. İntikam aramadık, hesap sormadık. Haksızlığa uğramamıza rağmen hakka girenlerden olmadık. Yalanlara, iftiralara maruz kalsak da adaletten asla sapmadık. Kendi seçmenlerimizle ve bize oy vermeyenlerle sohbet diliyle konuştuk.”

“TÜRKİYE’NİN ‘BÜYÜK BİR ALEV’E İHTİYACI OLDUĞUNA İNANIYORUZ”

Aldıkları galibiyetlerle alçakgönüllülüklerini artırdıklarını ancak ezici bir çoğunlukla kazandıkları 17 seçimin hiçbirinde muhalefette böyle bir tavır görmediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En büyük üzüntümüz, bu süreçte gerçekten angaje bir muhalefetin olmamasıdır. Maalesef memleketimizin menfaati için eski huylarından vazgeçmek istemediler, kendi küçük hesaplarının peşine düştüler, samimi bir özeleştiri yapmaktansa hata, kusur ve kusur aradılar. Başarısızlıklarının nedenleri vatandaşta. Her seçimden sonra bizim ayağa kalkmak için uzattığımız eli hep yumrukla karşıladılar. Umarız bu kez farklı bir tavır sergilerler.”

Muhalefetin Türkiye’nin bekası ve Türk demokrasisi için sorumluluk bilinciyle hareket etmesini beklediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın heyecanını yaşadığımız bu yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ‘kocaman sarılmaya’ ihtiyacı olduğuna inanıyoruz” dedi.

“BİRLİK OLALIM, TÜRKİYE’NİN YÜZYILINI İNŞA ETMELİYİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara şu davette bulundu: “Buradan tüm hemşerilerimi ilçesiyle, köyüyle, hanesiyle 81 vilayetimizin tamamında ‘kardeşlik seferberliği’ başlatmaya davet ediyorum. Bugün birlik olma, birlikte olma günüdür. , bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirmek için. Seçim döneminde küskünlükleri, küskünlükleri bir kenara bırakalım, küskünlükler olduysa, gönüller kırıldıysa barışmanın yollarını arayalım. Türkiye Yüzyılı’nın inşasına hep birlikte omuz verelim. Cumhuriyetimizin 100. yılını şanına, ruhuna ve anlamına yakışır bir şekilde kutlayalım. 85 milyon olarak hep birlikte analım.”

Bunu el ve gönül birliği ile başaracaklarından hiçbir zaman şüphelerinin olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu davete icabet eden tüm vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

“ESER VE HİZMET POLİTİKASI POPÜLİZM KAZANDI”

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçim sonuçlarının çok anlamlı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin demokratik kazanımlarına bir kez daha sahip çıktığını belirterek, “Durmayın yola, çalışmaya, hizmet ve eserler üretmeye devam edin” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli iradeye gölge düşürme girişimlerinin sonuçsuz kaldığını, milletin “mandat ve himaye” tekliflerini bir asır önce olduğu gibi yine reddettiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: Yaralanan Türk demokrasisi 1950’den bu yana neredeyse her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerle tüm dünyaya değerini bir kez daha kanıtlamıştır. Sadece israf etmekle kalmadık, geleceğimizi de garanti altına aldık.”

Bu seçimlerde ‘Türkiye Asrı’ önerisinin halk tarafından kabul gördüğünün görüldüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Bir asır önce Cumhuriyetin kurulmasıyla milli mücadelesini tamamlayan milletimiz, 2. asrı taçlandıracaktır. Yüzyıl Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte bu vizyonu önümüzdeki 5 yıl boyunca devam ettireceğiz.” Adım adım hayata geçireceğiz. Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz tüm sözlerin takipçisi olacağız” dedi.

“ÜLKEMİZİ BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

21 yıldır olduğu gibi vaat edilenlerin de birer birer hayata geçirileceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokrasimizi darbe sonucu mevcut anayasadan kurtarıp, liberal bir anlayışla güçlendireceğiz. , sivil ve kapsayıcı anayasa.Ülkemizi yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla ve cari fazlayla büyütmeye devam edeceğiz.Gazi Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ilkesini 1999 yılında hayata geçirmekte kararlıyız. gerçek anlam.

“YENİ DÖNEMDE TEMASLARIMIZ HER ALANDA DAHA AKTİF BİR TÜRKİYE BULACAKTIR”

Bunu iç gözlem yaparak, tribünden seyrederek değil, girişimci ve insani diplomasinin etki alanını daha da genişleterek yapacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletinin iki kez gözüne girmiş bir devlet lideri olarak, Artık elimiz Türkiye’nin çıkarlarını savunmak için daha da güçlendi.O zaman uluslararası toplum küresel krizlerin analizinde daha inisiyatif kullanan, bölgesinde barış ve istikrarın tesisi için daha çok çaba harcayan, Türkiye’nin kalkınması için daha çok koşan bir Türkiye görecek. mazlumlara ve mağdurlara daha çok sahip çıkan, yani daha kararlı, daha cesur, daha merhametli, daha aktif, yurt dışındaki terör örgütleriyle daha kararlı çalışan, kendi haklarına ve haklarına sahip çıkan, daha aktif bir Türkiye bulacaktır. Mavi Vatan’daki kardeşleri daha güçlü bir şekilde ekonomiden ticarete, güvenlikten demokrasiye başarı çıtasını yükseltiyor.”

“TÜM GÜCÜMÜZLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞMAYI KONUŞUYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şan ve şerefini korumak, prestijini artırmak ve adını tüm dünyada yüceltmek için var gücümüzle çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Devletimizin, milletimizin varlığını korumayı taahhüt ediyoruz. vatanımızın bütünlüğü, milletimizin her zeminde kayıtsız şartsız egemenliği… Tevfik’in bizden, Allah’tan olduğuna inanarak bugünden itibaren Türk Yüzyılının inşası için ‘bismillah’ diyoruz.”

Yeni kabineyi bu akşam açıklayacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meşrutiyet Töreni’ne katılan devlet başkanları, Cumhur İttifakı paydaşları ve tüm katılımcılara şükranlarını sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hür iradeleriyle sandık başına giden ve Türkiye’ye bir demokrasi şöleni yaşatan 85 milyonluk büyük Türk ailesinin her bir ferdine ve vatandaşına da teşekkür etti.

haber-akcakoca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort